Så gör du hemmagjord skrubb med kaffesump

Det är nyttigt att skrubba kroppen, men istället för att använda färdiga hudvårdsprodukter som kostar skjortan kan du göra en egen skrubb med kaffesump.

Vardagsingredienser så som socker, farinsocker, salt eller kaffesump låter inte som självklara hudvårdsprodukter. Men det kan faktiskt betyda mycket både för hälsa och plånbok att göra en hemmagjord peeling med kaffesump!

Allt om skrubb av kaffesump

Recept

Ingredienser:

1 dl kaffesump

1 dl rörsocker

1/2 dl kokosolja

Så gör du:

Blanda ihop allting, hoppa in i duschen och blöt ned kroppen. Därefter skrubbar du hela kroppen med skrubben, från axlarna ned till fötterna. Men tänk på att inte skrubba kaffesump i ansiktet. En generell riktlinjer är att aldrig peela ansiktet med korn, utan endast använda dig av kemisk peeling där.

Därefter så duschar du av dig allting och torkar dig på en handduk. Du och din kropp kommer att älska det!

Använd din hemmagjorda peeling två gånger i veckan

Hur mycket du använder kroppsskrubben kan variera beroende på hur torr din hud är. Men oftast räcker det med ett par gånger i veckan.

Förutom att det är billigare och bättre för miljön så slipper du med din hemmagjorda scrub dessutom dåliga biprodukter mot huden så som färgämnen, konserveringsmedel och parfymer.

Ger naturlig avstötning

När du skrubbar kroppen så hjälper du din huds naturliga avstötningsprocess. Men istället för att köpa dyra produkter som skrubbar kroppen som i vissa fall innehåller farliga ämnen är det både enkelt, hälsosamt och billigt att istället göra en hemmagjord skrubb .

Andra användningsområden för kaffesump

Kaffesump har även andra användningsområden så som att det ger vackrare blommor om du lägger det i blomrabatten där de ofta får mer färg. Kaffesump kan även rengöra svårt smutsig disk där du exempelvis kan lägga in det i Stekpannan eller kastrullen. Det otippade mirakelmedlet kan även strös ut på isiga ytor så att isen smälter samt användas för att ta bort dålig lukt i köket när du tillagat fisk eller hackat lök.