Här är skönhetsprodukterna du hittar i köket

Vi tenderar att köpa på oss den ena dyra mirakelkrämen efter den andra, men visste du att du bara genom att gå ut i ditt kök kan hitta väldigt effektiva och billiga skönhetsmedel. Vem vet, kanske finner du äntligen nyckeln till fantastisk hud i ditt eget skafferi?

1. Kaffe

Har du precis kokat kaffe och har ett filter med sump liggande? Släng det för allt i världen inte! Blanda istället sumpen med lite olivolja och använd det som skrubb när du tar nästa dusch. Din hud kommer att bli lenare än någonsin.

Förutom kaffekornens milt skrubbande effekt verkar också koffeinet i kaffet uppstramande och uppiggande. Vissa säger sig till och med att det ska vara en mirakelkur mot celluliter.

2. Kokosolja

Kokosolja gör inte bara underverk på insidan av kroppen, utan fungerar lika bra på utsidan. Använd den till exempel som en rik bodylotion på torra hudpartier. Oljan verkar också vårdande i torra hårtoppar och går utmärkt att smörja in fnasiga nagelband med.

3. Havregryn

Havregryn innehåller ett tvålämne som kallas saponiner och är milt rengörande. Grynen kan användas som en skön skrubb i duschen som lämnar huden lugn och återfuktad. Det går också bra att blanda grynen med vatten och lägga som en ansiktsmask. När masken torkat gnuggar du försiktigt av den och får en mild peeling.

Om ditt torrschampo är slut fungerar det även att gnugga in lite havregryn i hårbotten och sedan borsta ur. Ditt hår kommer efter behandlingen att kännas som nytvättat.

4. Honung

Visste du att burken med honung i skafferiet kan ersätta en rad skönhetsprodukter? Honungen har både mjukgörande och bakteriedödande egenskaper vilket gör den till en fantastisk produkt för din hud.

Lägg till exempel en mask av honung i ansiktet, låt verka i 30 minuter och skölj sedan av. Din hud kommer efter detta att vara både ren och återfuktad.

Honung är också bra att smörja in nariga läppar med och blanda i kroppsskrubb. Varför inte göra en egen naturlig skrubb med kaffe och honung?

5. Avokado

Många är vi som älskar att att äta denna gröna frukt, men den kan faktiskt även göra nytta i både i ansiktet och håret på grund av sina återfuktande egenskaper.

Avokado passar till exempel utmärkt att göra en återfuktande ansiktsmask av. Det enda du behöver göra är att mosa den och applicera den i ansiktet. Låt den sitta i 30 minuter och skölj sedan av. Samma blandning kan med fördel också appliceras i håret som en hårmask.