5 saker bara en ensamstående förälder kommer att förstå

1. Egentid tillbringas helst i soffan. I tystnad.

När dina vänner i parförhållanden är barnfria har de energi över till att hitta på roliga saker som att träna, gå ut och äta eller dansa.

Du är dock så utmattad av hämtning och lämning på förskolan, middagsfix, läxor och vilda barn att det lyxigaste du kan tänka dig är att tillbringa den ensamma tiden i din soffa. Helt själv.

2. Du går i taket när dina vänner i par kallar sig ensamstående när partnern är bortrest

Ibland vill dina vänner som är i ett förhållande stötta dig på ett klumpigt vis. Kanske har du någon gång hört dem säga när deras partnern är på jobbresa:

-Nu förstår jag precis hur det är att vara ensamstående”.

Vid de tillfällena vill du bara skrika:

-Du förstår inte alls! Du förstår inte hur det är att ha ensamt ansvar för allt! Att din partner är bortrest ett par dagar är inte samma sak som att kämpa själv, varje dag, året runt. Punkt!

3. Du har ett speciellt förhållande till dina barn

Det är bara du och dina barn. Det gör att ni kommer väldigt nära varandra. Det är alltid du som ger de goda råden, du som tröstar när något gör ont och du som skrattar tillsammans med dem.

Du kan aldrig säga: “-Fråga mamma/pappa” eftersom det är du som är båda för dina barn. Det gör att ni har ett speciellt band mellan er, ett som en förälder i ett parförhållande aldrig kan förstå.

4. Du kan aldrig ta en hel sjukdag

Det spelar ingen roll om du knappt vet vad du heter på grund av hög feber. Att du är sjukskriven och helst vill ligga nerbäddad och titta på Netflix hela dagen är inget som livet tar hänsyn till. Barnen måste fortfarande komma iväg till skola och förskola och det finns ingen annan än du som kan ta dem dit. Dessutom måste de små liven ha mat och omtanke trots att det kanske är du som behöver det allra mest.

5. Du är en superhjälte i dina barns ögon

Visst ser de flesta barn upp till sina föräldrar, men eftersom du är den enda föräldern i dina barns liv får du beundran för två.

I deras ögon är du den som alltid fixar biffen. Du plåstrar om, tröstar, lagar godaste maten och är den roligaste föräldern de kan tänka sig. I deras ögon är du en hjälte av stora mått och de kunde inte ha mer rätt.