Så kan drömmarna återspegla hur du mår

Händelser i dina drömmar kan vara kopplade till din verklighet. Beroende på vilken symbol eller händelse som dyker upp går det att tolka sina drömmar och förstå om det är något som man kanske borde göra något åt. Här är några av de vanligaste drömmarna:

Drömtydning och drömlexikon

Vad betyder drömmar? Vi på Formalivet har pratar med drömtydare för att hjälpa dig att tolka dina drömmar.

Ormar:

Att drömma om ormar är väldigt vanligt. Att drömmar ormar betyder ofta att ormen symboliserar en sexuell lust, att du lämnar något dig bakom dig och går en ny framtid till möte i och med att ormen ömsar skinn. Om du drömmer om att bli jagad av en orm är en drömtydning att det handlar om svartsjuka.

Jagad:

Om du drömmer om att bli jagad kan det faktiskt betyda att du flyr från en sida hos dig själv eftersom att det som jagar dig kan återspeglar dig själv. Försök förstå vad det var som jagade dig och vad din känsla var när du blev jagad – var du rädd eller stressad?

Hus:

En drömtydning om hus är att huset återspeglar dig själv och ditt inre. Hur ser huset ut? Är det ett stort och vackert hus, trångt eller kanske fallfärdigt? Om du drömmer om att köpa hus kan det betyda om en inre vilja att förändra eller om att få en nystart.

Trappa/stege:

En drömtydning om trappa är att det kan vara kopplat till en process i att gå bakåt eller framåt i ett skede av ditt liv. De här drömmarna kan även innebära rädsla, att man ramlar, misslyckas, lyckas eller står inför en stor utmaning. Att gå eller springa upp från trappan kan betyda olika saker. Om du springer så kopplas det till en flykt eller att man skyndar sig till något. Att gå uppför en trappa kan också betyda att du söker ett högre medvetande. 

Dröm i dröm:

Dem flesta har nog någon gång känt att de kunnat styra sina drömmar, att du vaknar upp och förstår att du drömmer men att du väljer att fortsätta drömma. En drömtolkning om att ha en dröm i en dröm är det är ett intressant sätt för ditt undermedvetna att föra fram information eller representera något till dig i drömmen. Värt att notera är att det du drömmer om i drömmen kan vara ditt undermedvetna som visar dig något viktigt.

Sex:

Sexdrömmar är i många fall inte om sex. Från ett psykologiskt perspektiv kan drömmar om att ha sex symbolisera en kontrasterande aspekter inom dig själv eller ett behov av att införliva aspekter av din drömpartner i dig själv.

Djur:

En vanlig drömtydning om djur är att de symboliserar vanliga eller instinktiva handlingar, beteende och känslor. Dessa instinkter, handlingar och känslor är oftast förtryckta i den gömd del av vår personlighet för att de anses vara oacceptabla och är således förträngda under dagen.

Vilse:

Att drömma om att vara vilse brukar drömtydas med att det handlar om känslor att bli överväldigad av förvirring och en känsla av att du tappat fotfästet och är vilse i livet. En dröm om att vara vilse i ett spökande hus representerar känslan av att ha fastnat med olösta problem från ditt förflutna.