ANNONSSAMARBETE MED PHILIPS

Här är anledningarna till varför du bör testa tystnadsterapi

Många människors vardag är fyllda med liv och rörelse, vilket såklart är roligt men det kan även bli stressande i det långa loppet. Det finns så mycket vi måste göra hela tiden och det kan vara svårt att koppla av ordentligt. Ett utmärkt sätt att koppla bort allt och verkligen återhämta sig ordentligt från all stress är genom tystnadsterapi. Denna typ av terapi går helt enkelt ut på att man under en tidsperiod är helt tyst. Man kan uppnå detta genom meditation, promenader eller bara genom att avsätta tid och rum där man bestämmer sig för att inte tala.

Hitta din inre stillhet

För att hantera stress på rätt sätt måste vi ha åtkomst till vår egen inre stillhet. Det kan även kallas att vara centrerad, eller att vara i kontakt med sin basvibration. Genom tystnadsterapi kan vi nollställa alla andra energier, som stress och måsten. När vi väl har övat upp att hitta den där stilla punkten inom oss kan vi lättare finna den även i vardagens stressiga livspussel. Genom det kan vi hitta lugnet trots yttre press.

Släpp all stress

Stress är en riktig hälsofara, både för vårt psyke och kropp. När man först börjar med tystnadsterapi brukar man känna stressen fysiskt. Det kan pirra i kroppen, en irriterande huvudvärk kan uppstå och man kan känna att andningen är ytlig. Tystnadsterapi gör så att vi märker dessa symtom på stress och då kan vi även öva på att släppa dem.

Sänk kortisolnivåerna

Kortisol är en hormon som vi alla har i kroppen, men när vi stressar höjs nivåerna och då kan vi uppleva många negativa effekter. En av dessa effekter är ökade nivåer av magfett, vilket är det farligaste fettet. Genom tystnadsterapi kan vi på lång sikt sänka våra kortisolnivåer och få ner dem på mer normala nivåer.

Bli bekväm med ditt eget sällskap

Att sitta i tystnad med sig själv är att lära känna sig själv. Du får chansen att lyssna på din egen inre röst utan bruset av andra människors åsikter och tankar. Tystnadsterapi kan därför göra så att du blir mer bekväm med ditt eget sällskap och tankar.